12 konkreettista toimea, jotka tekevät sinusta paremman kirjanpitäjän

Mikä kirjanpitäjän työssä muuttuu?

Kysymystä on ehkä helpompi ajatella kahden erillisen kysymyksen kautta. Annan niihin myös vastaukset saman tien.

1. Mistä yrittäjät eivät enää pian maksa?

-          Tiedon siirtämisestä paikasta toiseen. Jos kirjanpidossa tarvittava tieto on olemassa kuitilla tai laskulla, sen siirtäminen kirjanpitoon ei vaadi pian enää ihmisen käsittelyä.                   

-          Ennakoitavissa olevan tiedon käsittelystä. Jos ostolasku tai muu tosite on yleensä käsitelty tietyllä tavalla, osaa tekoäly olettaa, että se käsitellään myös seuraavan kerran tietyllä tavalla.

2. Mistä yrittäjät jatkossa maksavat?

-          Oman yrityksen menestyksestä!

Jos mietit viittä isointa asiakastasi, kumman kysymyksen vastauksiin oma työaikasi menee? Jos toiseen kysymykseen, olet oikealla tiellä. Jos ensimmäiseen, ei mitään hätää. Et ole ainoa, etkä myöhässä, mutta nyt on aika toimia.

Kukaan ei muutu yhdessä yössä lakisääteistä taloushallintoa tekevästä kirjanpitäjästä ennakoivaksi ja asiakkaan taloutta kohentavaksi talouskonsultiksi. Se ei tapahdu edes ajan kuluessa, jos sen eteen ei tee töitä. Se vaatii tavoitteen ja ponnisteluja, jotta tavoitteeseen pääsee. Lupaan, että ponnistelut kantavat ajan saatossa hedelmää. Nuo hedelmät voi poimia haastavampina ja mielenkiintoisempina työtehtävinä, sekä kohentuneena palkkatasona.

Puhuin aiemmassa kirjoituksessani  tavoitteista. Ylätason tavoitteena ”Kehityn ammattilaisena ja minusta tulee korvaamaton apu asiakkailleni” on mielestäni toimiva. Se on hyvä pätkiä myös pienempiin osiin. Tavoite koostuu pienistä yksittäisistä muutoksista päivittäisessä toiminnassasi. Se edellyttää itsesi kehittämisetä ja opiskelua, sekä erilaisia tapoja olla tekemisissä asiakkaidesi kanssa.

12 toimea, jotka tekevät sinusta paremman kirjanpitäjän

Aion seuraavissa kirjoituksissani tarjota 12 konkreettista toimea, joilla tulet paremmaksi kirjanpitäjäksi. Toivon, että saat niistä apua itsesi kehittämisessä. Toivon, että teet itsesi kehittämisestä projektin, jolle varaat työviikostasi aikaa. Ilmoita tämä myös esimiehellesi. Jos hän ei arvosta sitä, onko hän oikea esimies sinulle? Projektin myötä sinusta tulee enemmän laskuttava ja parempaa palvelua antava työntekijä yrityksellesi.

Paina ylälaidan ”Tilaa”-nappia, niin saat jokaisen vinkin suoraan sähköpostiisi.


-Matti Iivarinen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoistu - Henkilökohtainen kasvu 5/12

Ota vastuu omien asiakkaiden kannattavuudesta – Henkilökohtainen kasvu 2/12