Kuka minä olen ja miksi kirjoitan?

Minä olen aloittanut taloushallinnon urani tilitoimistossa. Olen ylpeä ensimmäisestä omasta asiakkaastani, ensimmäisestä tilintarkastajan allekirjoituksesta, lukuisista hyvistä sekä vaikeista kohtaamisista ja onnistumisen tunteista, joita yrittäjää auttaessa sai kokea. Olen ylpeä KLT-kirjaimistani. Samoin siitä tietokoneesta, jonka kuljetusalan yrittäjä kantoi minulle korjattavaksi, kun oletti minun toimistoihmisenä osaavan. Olen ylpeä jokaisesta täsmätystä eurosta, joiden etsiminen rauhattomalla luonteellani oli välillä tuskallisen puuduttavaa. Olen ylpeä, että saan edelleen tehdä töitä aliarvostettujen ammattilaisten parissa, joiden asiantuntemuksella voimme tehdä ihmeitä suomalaiselle liike-elämälle.


Kirjoitusteni tarkoitus on kantaa oma panokseni mukaan keskusteluun alan muutoksesta. En osaa neuvoa sinua kirjanpidon kysymyksissä. En tiedä, osaisinko enää tehdä kirjanpitoa. Minä haluan auttaa sinua kehittämään itseäsi.

Tilitoimiston jälkeen olen itse vaihtanut ohjelmistopuolelle, jossa olen toiminut projektipäällikkönä, jolloin vastuullani oli tilitoimistojen ohjelmistojen käyttöönotot. Olen kulkenut myyjien mukana ympäri Suomea asiantuntija-apuna ja auttanut tilitoimistoja omien prosessiensa kehittämisessä. Olen kulkenut myyjän roolissa ja nykyään toimin Maestrolla liiketoimintajohtajana. Vetovastuullani on Verso-liiketoiminta, joka perustuu tilitoimistojen ohjelmistoihin.

Olen työssäni päivittäin tekemisissä erilaisten tilitoimistojen ja heihin vaikuttavien sidosryhmien kanssa. Kun katsoo itselle tuttua työtä ulkopuolelta, pystyy muodostamaan erilaisen käsityksen alasta. Olen nähnyt monta toimintatapaa samojen asioiden tekemiseen, osa todella hyviä, osa ehkä huonoja, osassa ei ole mitään järkeä. Jos vielä joku päivä siirryn tilitoimiston puolelle auttamaan yrityksiä, lupaan, että teen kaiken toisin ja paremmin. Lupaan myös tehdä parhaani, että sinä saisit kirjoituksistani vinkkejä, joilla kehität itseäsi uudelle tasolle.

Nämä kirjoitukset on tarkoitettu jokaiselle kirjanpitäjälle, joka hoitaa ulkoistettuna yritysten taloushallintoa. 

Osa asioista ei ole tilitoimistoyrittäjien mieleen. Pahoittelen sitä jo ennakkoon, mutta tarkoitukseni on antaa vinkkejä ja ohjeita kirjanpitäjälle, jotta hän saa oman ammattitaitonsa uudelle tasolle. 


-Matti Iivarinen
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

12 konkreettista toimea, jotka tekevät sinusta paremman kirjanpitäjän

Erikoistu - Henkilökohtainen kasvu 5/12

Ota vastuu omien asiakkaiden kannattavuudesta – Henkilökohtainen kasvu 2/12